Παπαδημούλης και Καϊλή αντιπρόεδροι του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Δύο Έλληνες ευρωβουλευτές εξελέγησαν σήμερα αντιπρόεδροι του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου: ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Εύα Καϊλή.

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανεξελέγη αντιπρόεδρος για τέταρτη συνεχόμενη φορά εξασφαλίζοντας αποδοχή-ρεκόρ. Ο Δ. Παπαδημούλης, που προτάθηκε από την πολιτική ομάδα της Αριστεράς και υποστηρίχθηκε από τρεις πολιτικές ομάδες (Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινους) στον τρίτο και τελικό γύρο έλαβε την ψήφο 492 ευρωβουλευτών, σε σύνολο 658 έγκυρων ψήφων. Ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε δηλαδή να εκλεγεί με 74,77% των ψήφων.

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή συγκέντρωσε 454 ψήφους κι έτσι εξασφάλισε την εκλογή της από τον Α’ γύρο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχάρη με μηνυμά του στο twitter την κ. Καϊλή. «Συγχαρητήρια Εύα Καϊλή για την εκλογή σου. Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημά μας θα έχει Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλή επιτυχία στα καθήκοντά σου!», έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

https://twitter.com/androulakisnick/status/1483480685935575048?ref_src=twsrc%5Etfw

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί